top of page
  • Writer's pictureTedy Rafailova

Книги за мечтатели от издателство "Мармот"



Препоръки за коледни подаръци от каталога на издателството, което създава книги за мечтатели.


Обичаме да се шегуваме с “един мармот завива шоколад в станиол”, но не е шега, че съществуват едни мармоти, които издават книги за мечтатели. Издателство “Мармот” са безспорните владетели на книжните комплекти, а ако не ги познавах лично, вероятно щях да смятам, че крият някъде цяла армия помощници, готови денонощно да опаковат подаръци за млади читатели.


Освен книги, издадени от тях, в сайта им може да откриете плюшени играчки, вдъхновени от най-известните им герои - мотовете, тениски, значки, стикери, рисувателни и занимателни материали, чанти, принтове и заглавия от каталога на две гостуващи издателства Timelines и Лабиринт.


Комплектите им са групирани по възраст, което прави много лесен подбора на подходящ подарък. Доставката за поръчки над 50 лв. е безплатна, а аз се надявам, че с няколко препоръки от моя страна, ще откриете и следващите си любими четива.

"Агата. Коледни магии" от Александра Георгиева


“Агата. Коледни магии” е четвъртата книжка от поредицата за приключенията на малката Агата от Александра Георгиева.


Както подсказва и заглавието, празнуваме Коледа със семейството на Агата. Винаги любознателна, Агата се интересува живо от историите и традициите, свързани с празника. Тя, а и нейния верен котарак Балтазар, вярват в коледната магия. Но Балтазар не е убеден, че един коледен бъдник няма да навреди на тази магия.


Как ще спаси той Коледа? Разберете от тази мила книжка!


Дайте шанс и на другите книжки в поредицата - “Кактус в саксия”, “Малко смелост” и “Какво не могат шоколадовите мъфини”. В сайта на издателство “Мармот” можете да направите и абонамент за всички книжки от поредицата, които да предвидени и потвърдени за издаване. Повече за книжката можете да разберете и от ревюто.


“Къде ми е чудовището” от Аманда Нол


Прекрасна картинна книга, която ще зарадва малките, но и ще провокира интересни въпроси у по-големите. “Къде ми е чудовището?” представя веселото лице на страха, но и ни напомня, че себепознанието е силно оръжие срещу страха.


Книжката е част от специален комплект “Картинни книги” за малки читатели под 4 години. Аз съм във възрастова група 7х4, но въпреки това почувствах книжката като своя. Видео представянето й можете да откриете тук.


Мога да се похваля, че съм чела всички книжки в каталога на издателството. Затова и толкова убедено ги препоръчвам! Трудно ми е да избера любима, но “Моите красиви рога”, “Слончето, което искаше да лети” и “Явора” определено са в ТОП 3.




bottom of page