top of page
  • Writer's pictureTedy Rafailova

Книжна Коледа - новото читателско предизвикателство



Точно преди година започна предизвикателството #ПерфектенДекември, което също като #КниженОктомври и #КниженМай, беше организирано от мен, Викс от The_Bookie_moster и Симона от a_bookwish. Участниците имаха възможност да посочват любимите си книги в определени категории, които тогава бяха вдъхновени от заглавията в главите на “Град на име Съвършенство” от Хелена Дъган.


Повече от 300 души се включваха в месечните ни предизвикателства, затова този декември традицията на месечното декемврийско предизвикателство ще продължи.


“Книжна Коледа” e 20-дневно книжно букстаграм предизвикателство с ревюта за най-новите заглавия на българския пазар, препоръки за празнични четива от най-разпознаваемите български букстаграмъри, игри и много награди.


От 1 до 20 декември всеки ден на профила ми в Instagram ще се появява по една тематична книжна препоръка, придружена с кратко ревю. Десет от най-популярните и доверени букстаграмъри като Хриси от Hrisilandia, Валерия от schimizzi.books, Крис Цанкова, също ще споделят своите любими книги.


Предвидени са 10 книжни награди от каталога на издателствата “Софтпрес”, “Хермес”, ICU, Ибис, Orange Books и “Обсидиан”, както и много други изненади за участниците.


Любимите на всички категории “Сподели книга, която...” ще бъдат преобразени в пожелания за положителни преживявания, които искаме да ни се случат през 2021.


Всички подробности около предизвикателството ще откриете в профила ми в Instagram, а тук - в моя сайт ще бъдат публикувани поредица статии, които да направят плуването ви в морето на онлайн книжни промоции, по-лесно.


Препоръките ще бъдат организирани по издателства и ще подчертават най-новите и актуални заглавия, но и най-изгодните предложения, както и специални кодове за отстъпка, които могат да бъдат използвани. Ако не искате да пропуснете нито една от статиите, абонирайте се, за да ги получавате на своята електронна поща, използвайки формата в сайта.


bottom of page