top of page
  • Writer's pictureTedy Rafailova

"Скришни места“ от Катрин Арден

Updated: Mar 21, 2020


 Подготовката за училищна екскурзия с шестокласници обикновено включва родителска среща и стриктни инструкции за безопасност. Г-н Истън обаче има друг подход. Преди да посетят ферма „Сумрачната долина“, той разказва на учениците си за трагичната съдба на двама братя и мистерията около изчезването им. Години наред хората от град Евънсбърг разказват истории за бродещи из фермата духове и странни инциденти


 Историята на „Сумрачната долина“ е история за любов и загуба, която поразително напомня на Оли за книгата, скрита в чантата й. Едва преди ден, Оли, търсеща тихо място за четене „спасява“ „Скришни места“ от ръцете на решената да я изхвърли в реката Бет Уебстър.


 Екскурзията на шестокласниците до „Сумрачната долина“ поема по неочакван път, а реалността и книжната вселена се сливат в едно.


„Щом се вдигне мъглата и усмихнатия мъж доходи, вечер избягвам открити места. Стой на скришни.“

 „Скришни места“ ни среща с Оливия Адлер. След смъртта на майка й, Оли намира утеха в света на книгите. Умна и смела, тя е главна героиня, която е лесно да харесаш.


 Това е втората детско – юношеска поредица на Катрин Арден, авторката на „Мечокът и славеят“. „Скришни места“ ще съдържа общо четири книги, две от които са вече публикувани.

Ако сте харесали „Светотръс“ от Скарлет Томас, то ще се влюбите и в „Скришни места“. Също като в „Светотръс“ и тук откриваме приятелство между съученици, родено сред приключения с фантастични елементи.

1 view0 comments
bottom of page