top of page
  • Writer's pictureTedy Rafailova

"Приказки" от Ханс Кристиан Андерсен

Updated: Mar 21, 2020


Приказките на Ханс Кристиан Андерсен се завръщат в ново луксозно издание с илюстрации от Кантен Гребан. Него познаваме и обичаме от “Мама” на Елен Делфорж, която ни зарадва по-рано тази година. 


В новото издание са включени три от любимите ни андерсенови истории – “Палечка”, “Малката русалка” и “Славеят и императорът”. Независимо колко пъти сме ги чели, декември е перфектното време да обиколим непознати земи на гърба на лястовица с Палечка – момичето, родено във венчелистчетата на цвете. Шестте дъщери на овдовелия Морски цар пък ни отвеждат в дълбините на морето. Малката русалка, която се превръща в красива принцеса и песента на птичката, които са “по-хубави от всички чудеса в кралството” топлят сърцето и ни припомнят детството. 

Изданието на изд. Дъбови листа е просто прекрасно! Квадратно е и с твърди корици. Илюстрациите са с живи цветове и носят духа на азиатското художествено изкуство. Книгата пристига с подарък “Ема и Джак на хотел” – история за приятелството и приключенията на куче и коте.


Това издание на “Приказки” от Ханс Кристиан Андерсен определено ще включа в препоръките си за празнични покупки от предстоящия Панаир на книгата 10 – 15 декември.

12 views0 comments
bottom of page