top of page
  • Writer's pictureTedy Rafailova

„Божествен аромат” – тракийските богове срещат модерните технологии



„Божествен аромат” е модерен български роман, който преплита магията на Странджа и любовта към древните традиции и предания с модерни технологии и предприемачество.


Сприхав, но брилянтен археолог, близнаци, наследници на един от най-големите и уважавани винопроизводители в страната, и една особено отмъстителна жена са оплетени в семейни тайни, загадки от времето на траките и един вълнуващ сюжет, който пленява читателското въображение.


Гергана Лаптева е учен, пътешественик, член на Българския антарктически институт и Националния център за полярни изследвания, който обича историята и културата на траките. Подготвяйки своя втори роман „Божествен аромат”, Гергана се тръгва по следите на отдавна забравени племена, изкачва се до някои от най-опасните планински възвишения и се потапя в море от парфюм и вино. Именно връзката между благоуханията и древната напитка бяха особено интересни за мен.


Родена в семейството на известни винопроизводители, Дарина Стоева изпитва уважение и привързаност към дионисиевата напитка. Но истинската й страст е парфюмерията. Създаването на перфектно балансиран аромат, който разказва истории и променя съдби, вдъхновен от древна тракийска формула, е най-голямата й мечта. По пътя към постигането й, Дарина се сблъсква с недоверие, сексизъм, неподозирани предизвикателства и интриги.


„Божествен аромат” ме изненада приятно, защото ми предложи пътуване до най-красивите кътчета на Странджа, истории за тракийските богове и култа им. Това е история за амбиция и смелост, за силата на семейството и срещата между традициите и модерните технологии.


Ако сте харесали „Корнелия” от Емил Ценов, „Божествен аромат” е именно за вас!



71 views0 comments
bottom of page