top of page
  • Writer's pictureTedy Rafailova

3 книги от издателствата Benitorial и Orange Books, които да потърсим на Коледен панаир на книгата


Книгите на младото издателство Benitorial ще можете да намерите на щанда на милите Orange Books на Коледен панаир на книгата 2021. Затова и събирам препоръките им заедно.


Започвам с прекрасните книги на издателите от Benitorial – “Удавниците” и “Изрисувано с къна”. Подробно ревю за “Удавниците” можете да откриете, тук. Няма да сгрешите, ако се доверите на препоръката ми и си вземете книгата.


Но за “Изрисувано с къна” ще разкажа малко повече. Щастлива съм, че имаме книгата и на български език, защото е страхотна!


Пренасяме се в Джайпур през 1955 г. Малко след независимостта на страната сякаш всичко се е променило, но и нищо не е различно. Талантлива Лакшми има лека за рисуване с къна ръка, бистър ум и умението да слуша. Някои от клиентките й се кълнат в магическите способности на татуировките с къна, която тя рисува, препоръчват я на други влиятелни жени и тя скоро се изкачва до висшето общество. Мечтите й за независимост са на път да станат реалност. Но Лакшми крие в тайна миналото си, а то я настига и заплашва да разруши всичко, което е постигнала.


“Изрисувано с къна” е интересен поглед върху еманципацията на жените, върху порядките в кастовото общество и развитието на Индия. Няма да сгрешите, ако се доверите на Алка Джоши, за да изпълни деня ви с красиви думи и интересни герои. Открийте книгата на щанда на Orange Books.


И вече пристигнали там, не забравяйте да разгледате и книгите на издателството. Препоръчвам да дадете шанс на “Обрат в играта” на Нийл Шустърман.


Автор на любимата ми поредица “Дъгата на косата”, Шустърман отново ме изненада приятно, разказвайки история за променяща се реалност и паралелни вселени. “Обрат в играта” е неочаквана комбинация от хумор и сериозни социални въпроси – за расовата дискриминация, за класовите предразсъдъци и сексуалната ориентация, за пропагандата и силата на масовата дезинформация. Със своята многопластовост и увлекателен сюжет, този роман ми напомни защо толкова харесвам книгите на Шустърман.

68 views0 comments

Comments


bottom of page