top of page
  • Writer's pictureTedy Rafailova

3 книги от Artline Studios, които да потърсим на Коледен панаир на книгата 2021


Известни с красивите си издания, Artline Studios са мястото, на което да се спрете, за да изберете подарък на приятел! Но аз ще ви препоръчам не само книги, които да подарите, а и такива, които вие да прочетете.


Започвам с “Къщата в лазурното море” от Т. Дж. Клун, в която се влюбих от първа страница! Горещо препоръчвам тази невероятна история за отхвърлянето на предразсъдъците и любовта без социални граници.


Историята ни разказва чаровният и притеснителен Лин Бейкър, който е изпратен на специална мисия, за да се увери, че всички предписания на Службата за контрол над магическата младеж се спазват в сиропиталището на остров Марсий. То е дом на шест магически деца – едно вироглаво гномче, зелено и безформено “като желе” дете, непокорна нимфа, двукрако драконче на име Теодор, померан-превръщач и Антихрист, който обещава да донесе “смърт и мор” на земята. Чудесна компания, мисли си Лин. Възрастните на острова, които полагат грижи за децата, не са по-малко странни. Но за да разбере какво наистина се случва на това чудновато място, Бейкър трябва да се отърси от собствените си предубеждения, да забрави рутината на живота си и с цяло сърце да се впусне в приключението на живота си.


И говорейки за разчупване на стереотипи, няма как да не препоръчам „Косплей момиче” от Валентино Нотари. „Косплей момиче” следва познатата арка на младата и срамежлива жена, която тепърва открива своята красота и силата зад нея, а заедно с тях и обожанието, презрението и завистта на околните. Написан увлекателно, този роман ще ви накара да се впуснете в интернет спирала, за да научите повече за света на косплей. А децата на 90-те със сигурност ще разпознаят закачливите музикални и културни препратки, които Нотари е скрил в книгата.


Написана от световноизвестен косплеър, който е част от това общество почти две десетилетия, книгата представя чудесен поглед върху света на косплей и неговата магия. Повече за нея прочетете в ревюто, тук.


Завършвам с препоръка за подарък за деца и възрастни – “Пиратска яхния” от Нийл Геймън. Луксозното издание с илюстрации от Крис Ридъл е всичко, което очакваме от това феноменално дуо. То е красиво, забавно и стоплящо душата! Какви ги вършат у дома децата, когато родителите ги оставят с мистериозна бавачка? Разберете с “Пиратска яхния”!

Comentários


bottom of page